StyleGame

Online Tutorials

Va rog sa faceti cunoscut forumu. Cum puteti ajuta? De preferat la status pe yahoo messenger massuri etc. Va urez bafta in a ne ajuta cu respect echipa stylegame

  Retele metropolitane , Retele extinse W.A.N

  Distribuiţi
  avatar
  CYobY
  Administrator
  Administrator

  Mesaje : 197
  Data de inscriere : 04/10/2009
  Varsta : 24
  Localizare : VASLUI

  Retele metropolitane , Retele extinse W.A.N

  Mesaj Scris de CYobY la data de Joi Oct 15, 2009 10:25 pm


  O retea extinsa - o retea metropolitana - Wide Area Network (WAN) - este o retea de calculatoare care acopera o suprafata mare - de dimensiune metropolitana, regionala sau de chiar nationala. In comparatie cu o retea locala (LAN), o arhitectura de dimensiuni metropolitane foloseste o alta tehnologie pentru mentinerea conectivitatii la Internet (ex: Frame-Relay, ISDN).

  Tehnologiile utilizate pentru implementarea unei retele WAN pot fi urmatoarele: ATM, X.25, Frame-Relay, solutii Circuit Switched sau Packet Switched sau conectivitate prin linii dedicate.


  Wide Area Network

  Echipa de profesionisti din departamentul QuietRoot Solutions - WAN va sta la dispozitie in regim 24/7 pentru orice intrebare legata de o arhitectura Wide Area Network. Solutiile noastre de implementare va pot ajuta pentru a va conecta doua sau mai multe birouri, aflate in locatii diferite, sau pentru a va asigura conectivitate la Internet folosind o solutie wireless de distanta (>500m).

  Solutiile WAN standard QuietRoot Solutions folosesc tehnologiile urmatoare: Frame Relay, ATM si Leased Line.

  Leased line (linie dedicata)


  Leased Line (linie dedicata) este o solutie bazata pe o conexiune digitala, permanenta care permite o legatura point-to-point cu o latime de banda dedicata. Conexiunile leased line sunt disponibile de regula la 64kbps, 128kbps, 256kbps, 512kbps sau 2Mbps. Va recomandam o solutie LN pentru:


  * Conectivitate intre retele de date si voce,
  * Solutii backbone pentru conexiunea la Internet.


  Frame Relay

  Solutiile Frame Relay au fost implementate pentru transferul in mod packet-switching de informatii, la nivel global. O astfel de conexiune este ideala pentru o rata de transfer mai mica de 2Mbps si poate fi utilizata in retelele de date, de voce sau video. Avantaje Frame Relay:

  # Variable-length packets - Pachete cu dimensiune variabila (Functie implementata pentru a permite un transfer de date mai flexibil si mai eficient).

  # Statistical multiplexing - Tehnologie care aduce ca beneficii o utilizare mai eficienta a latimii de banda.

  ATM

  Solutiile ATM sunt ideale pentru traficul de voce sau video, intr-o latime de banda de cca 2Mbps. Este o tehnologie cell-switching, multiplexing care combina beneficiile circuit switching (capacitate garantata si latenta de transmisie constanta) cu packet switching (flexibilitate si eficienta in momentele cu trafic intens).


  _________________
  RESPECT

   Acum este: Mar Sept 25, 2018 9:42 pm