StyleGame

Online Tutorials

Va rog sa faceti cunoscut forumu. Cum puteti ajuta? De preferat la status pe yahoo messenger massuri etc. Va urez bafta in a ne ajuta cu respect echipa stylegame

  Retele locale

  Distribuiţi
  avatar
  CYobY
  Administrator
  Administrator

  Mesaje : 197
  Data de inscriere : 04/10/2009
  Varsta : 24
  Localizare : VASLUI

  Retele locale

  Mesaj Scris de CYobY la data de Joi Oct 15, 2009 10:24 pm


  O retea locala sau o retea structurata, este o structura de calculatoare care acopera o suprafata geografica de dimensiuni mici (o camera, un etaj, un birou, o cladire, sau un grup de cladiri).

  In prezent administrarea unei retele locale se face utilizand standardul IEEE 802.3 Ethernet functionand la 10, 100 sau 1000Mbps, sau IEEE 802.11 Wi-Fi - tehnologie wireless. Diferentele dintre o topologie LAN si o arhitectura WAN, constau in dimensiunea traficului efectuat, rata de transfer, aria de acoperire, si tipurile de conexiuni care stau la baza acestora.  Beneficii ale unei retele locale:

  1. Implementarea unui mediu de comunicare.
  2. Reducerea costurilor de investitie prin partajarea datelor.
  3. Obtinerea unui timp scurt de raspuns.
  4. Structurarea resurselor existente.
  5. Cresterea fiabilitatii prin implementarea unor solutii de redundanta.


  Administrare retele locale

  In domeniul software asiguram solutii pentru echipamente de tip server cu rol de firewall, servere proxy, de email sau FTP, protectii impotriva virusilor sau aplicatii pentru monitorizare de trafic, latime de banda, alocari pentru fiecare echipament sau filtre impotriva traficului nedorit.


  Serviciile QRS ofera solutii complete de implementare si administrare de retea. Pachetul standard include urmatoarele procese:


  * Instalare si configurare de echipamente de retea: hub-uri / switch-uri, patchpanel-uri, echipamente de tip router, prize utp / telefonie, rafturi standard rack.
  * Administrare de echipamente "la distanta" (remote).
  * Suport telefonic pentru urgente (24/7).
  * Servere dedicate transferului de fisiere.
  * Management de retea LAN efectuat manual sau prin intermediul unor aplicatii web.
  * Depanare si diagnosticare.
  * Servicii de recuperare si backup.
  * Recompilari de kernel si management de module de retea.
  * Audit pe latura de securitate.
  * Aplicatii Perl, PHP, Shell sau CGI dedicate administrarii unei retele.
  * Servere de email.
  * Configurare firewall si liste de acces pe echipamente Cisco sau statii dedicate Linux / Microsoft Windows Server.
  * Solutii pentru colocare de servere.


  Implementare si intretinere


  Grupul QuietRoot Solutions, va pune la dispozitie un departament de specialisti in domeniul implementarii de retele LAN. Executam lucrari interioare sau pe exterior, prin cablu UTP, FTP, STP sau coaxial. In cazul in care firma sau persoana fizica care beneficiaza de serviciul de implementare nu asigura materialele necesare, va punem la dispozitie si o oferta completa de echipamente pentru implementarea topologiei - incluzand elemente de interconectare.

  Oferim solutii de intretinere, astfel ca la finalul proiectului sa beneficiati si de servicii de mentenanta. Lucrarile acopera de regula o suprafata de pana la 400 m². In functie de preferintele dvs, putem asigura fiecare nod cu echipamentele necesare pentru a mentine buna functionare in momentul in care intervine o pana de curent electric.


  _________________
  RESPECT

   Acum este: Mar Sept 25, 2018 8:34 pm